Cem Küçük: Diyanet, Meydanı Din Adına Garip Açıklamalar Yapan İnsanlara Bırakmamalı“

Son günlerde bazı ilahiyatçı ve din adamlarının tepki çeken açıklamalarını eleştiren Türkiye Gazetesi Yazarı Cem Küçük, “Modern çağda yaşıyoruz. Kadını ikinci sınıf olarak gören, hor gören, “kadın evde oturmalı, kadını dövmek gerekir” şeklinde yorum yapan kişilere rağbet edilmemeli. Diyanet İşleri Başkanlığı bu konularda gerekli özeni göstermeli; meydanı, din adına garip açıklamalar yapan insanlara bırakmamalı” dedi.

CRI TÜRK FM’de Elif Sevil Orhanlı’nın hazırlayıp sunduğu “Haber Artı” programında konuşan Cem Küçük, şunları söyledi:

“Diyanet’in sayfalarında bazen garip sorular oluyor. Bu tarz tuzak sorulara karşı dikkatli olunmalı. FETÖ’cü ya da kötü niyetli biri, dine zarar vermek için sürekli kadınlarla ilgili soru sorabilir. Ayrıca kendisini din adamı olarak lanse eden bazı isimler sadece kadın üzerinden fetva veriyor. Kendilerine bu tür sorular gelse bile cevap vermemeli. Bu tarz oyunlara karşı dikkatli olmak gerekir.

Diğer yandan Diyanet, 15 Temmuz öncesinde ve sonrasında da hiç konuşmadı, açıklama yapmadı.

Din adamları modern çağa ayak uydurmalı. İnsanları okumaya teşvik etmeli, bilimsel gelişmeleri ve dünyayı takip etmeye çağırmalı. Yapıcı ifadeler kullanarak gençleri, çocukları buna teşvik etmeli. Din adamlarının asıl amacı hayatın gerçek sorunlarına değinmek, bilime teşvik etmek, gençlere örnek olacak açıklamalar yapmak, birlik bilincini artırmak, ahlak ve erdem gibi konular olmalı.

“Diş macunu oruç bozar mı, asansörde halvet” gibi saçma açıklamalar toplumu dinden soğutur. Bu açıklamaların önüne geçilmesi konusundaki sorumluluk Diyanet İşleri Başkanlığına aittir. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın son uyarısının ardından Diyanet İşleri gereken adımları atacaktır.”

“AK PARTİ DÖNEMİNDE KADINLARIN GELDİĞİ NOKTA ÖNEMLİ”

Türkiye’de ve dünyada kadın hakları konusunda hala birçok iyileştirme yapılması gerektiğini belirten Cem Küçük, “Kim ne derse desin AK Parti iktidarı döneminde kadınların geldiği son nokta önemli. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı rakamlara göre kadınların sosyal hayata katılım oranı yüzde 30 civarında. Çalışama hayatında 1 milyon 200 bin kadın memur var” dedi.

Küçük, partilerin kadın milletvekili sayısını artırıp, meclisteki oranı 3’te 1 şeklinde düzenlemesinin olumlu bir adım olabileceğini söyledi.

28 Şubat döneminde yaşanan haksızlıkları ve hak gasplarını hatırlatan Cem Küçük, “Türkiye Müslüman bir ülke. Başı örtülü olduğu için 28 Şubat sürecinde toplumsal ve sosyal hayattan dışlanan kardeşlerimiz oldu. Bu insanlar üniversitelerden ve işlerinden atıldı. Kamusal alan diye bir şey uyduruldu ve başörtülü hiç kimse bu alana alınmadı” dedi.

Cem Küçük, AK Parti hükümetinin iktidarın 10. yılında başörtülü vatandaşlara kamuda çalışma hakkı tanıdığını hatırlatarak “Dünyanın gelişmesiyle birlikte kadın hakları da gelişiyor. Kadınlar da artık haklarını arıyor” şeklinde konuştu.

Suriye’de devam eden iç savaşta kadınların ve çocukların ciddi mağduriyetler yaşadığına dikkat çeken Cem Küçük, “Suriye’de tecavüze, zulme uğrayan kadınlar, tacize uğrayan çocuklar var. Bölgesel çatışma ve savaşlar bitirildiği zaman dünyada her şey kadınların lehine gelişecektir” ifadelerini kullandı.